top of page

Limonlu Gugelhupf Keki


Ne zamandır bu tarzda minik silikon kek kalıpları istiyordum, Tchibo'da karşıma çıkınca kaçırmadım aldım, içinden limonlu kek tarifi de çıkınca hemen denemek istedim, çok hafif bir kek oldu. Üst süslemesinde Bi'kutu Mutluluk kurabiye kutusundan çıkan renkli şekerleri kullandım. Birbirlerine çok yakıştılar bence :) Limonlu hafif bir keke asla hayır demem diyorsanız o zaman tarifi hemen paylaşıyorum sizlerle:


Hamur:


2 küçük organik limon

2 yumurta (medium)

100 ml ayçiçek yağı

1/2 vanilya çubuğunun içi

100 ml maden suyu

110 gr şeker

Tuz

100 gr un

2 tatlı kaşığı kabartma tozu


Şekerli Kaplama:


8 yemek kaşığı pudra şekeri

2 yemek kaşığı limon suyu


Yapılışı:


Fırını önceden 200 derece (üst/alt sıcaklık ayarında) veya 180 derece (turbo) ısınmaya bırakın. Limonları sıcak su ile yıkayın, kurutun ve kabuğunu 2 tatlı kaşığı rendeleyin. Fırın kalıplarını, doldurmak üzere fırın ızgarasının üzerine bırakın.


Yumurtaları yağ, limon kabuğu, vanilyanın içi, maden suyu, şeker ve 2 tutam tuz ile köpük halini alıncaya kadar çırpın.


Unu ve kabartma tozunu bir elekten geçirerek üzerine dökün; bir hamur spatulasıyla hızlıca karıştırın. Hamuru çok uzun bir süre karıştırmayın, yoksa yapışkan akıcı bir hal alır.


Hamuru kalıplara doldurun. Keki fırında (orta rafta) yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve fırın kalıplarının biraz soğumasını bekleyin.


Kekleri kalıplardan çıkarın ve bir kek ızgarası üzerinde tamamen soğumaya bırakın. Şekerli kreması için pudra şekeri ve limon suyunu bir kasede karıştırın. Ardından şekerli kremayı soğuyan keklerin üzerine sürün.


Afiyet olsun!

bottom of page