top of page

Minik Arkeologlara Eğlenceli Kurabiyeler


Küçükken arkeolog olma hayallerim vardı, toprağın altında eski medeniyetlere ait kalıntılar çıkarma fikri beni çok heyecanlandırıyordu. Bu kurabiye fikrim de tamamen içimdeki o minik kızın harekete geçmesi neticesinde oluştu :)


İlk olarak dinozor fosili şeklindeki kurabiye kalıpları ile kurabiyeleri hazırladım ve pişirdim.

Fırından çıkan kurabiyelerim bir tarafta soğurken ben de kum yerine kullanacağım kurabiyeleri mutfak robotundan geçirip un ufak hale getirdim. Amaç üzerinde şeker hamuru olmadan da bir kurabiyeyi eğlenceli hale getirmek! Bir kutu içerisine kurabiyelerin bir kısmını yerleştirip üzerine un ufak olmuş kurabiye kırıntılarını serptim. Bu işlemi kutudaki kurabiyelerin üzeri tamamen kapanana kadar tekrar ettim.


Evet şimdi sırada test aşaması var, bakalım minik arkeolog bu fikri beğenecek mi? İlk olarak kutuya bu ne ki diye baktıktan sonra heyecanlı bir araştırma ve dinozor fosilini bulduktan sonraki mutluluk ile doğru yolda olduğumu anladım ;)


Ama görevimiz henüz sona ermedi! Şimdi sırada fosilimizi ortaya çıkarma aşaması var, temiz bir fırça yardımıyla tüm kumları temizledik.


İşte dinozorumuz ortaya çıktı! Bu kadar çalışmanın sonunda da arkeoloğumuz bir ısırık almayı elbette haketti :) Dinozor veya tarihi kalıntı şeklindeki kurabiyelerle siz de bu eğlenceli fikri uygulayabilir veya Noni Bakery'den kurabiyeleri ve fırçasıyla birlikte kutu içerisinde sipariş edebilirsiniz :)

bottom of page