top of page

Kavanozda Pasta

Şimdi yazacağım tarifi geçenlerde gittiği bir diş doktorunda anneme ikram etmişler, iyi taktik di mi ;) Tatlı yiyelim sonra tatlı tatlı muayene edelim hi hii :) Neyse annem diyette olduğu için ucundan azıcık tatmış ve çok beğenmiş, yapan kişiden de tarifini almış. Tarifi bana da aktardı, girip mutfağa yaptım. Orjinal tarifte bu pastayı streç filmle kaplanmış bir kek kalıbına döküp dolapta (buzluk değil normal kısmında) 1 gece bekletip ertesi gün kalıptan çıkarıp keserek servis ediyormuşsunuz. Ben biraz görsellik katmak açısından herkese birer adet düşecek şekilde 250ml'lik kavanozlara koydum. Bu arada kavanozları Tantitoni mağazasından aldım, çok şirin bir yer ve genelde mutfakla ilgili ne ararsam burada buluyorum. Sadede gelecek olursam pasta (veya tatlı artık siz nasıl nitelendirmek isterseniz...) gerçekten de çok güzel oldu, çok basit ve lezzetli, malzemeleri olmasa da denemesi bedava ;)


Malzemeler:


2 paket krem şanti

Süt

Ceviz

Kakaolu bisküvi

Çikolata parçaları

Çikolatalı sos

Süslemek için çikolatalı kalpler

Cevizleri irili ufaklı dövdüm.

2 paket krem şantiyi sütle hazırladım.

Bisküvileri un ufak olana kadar krem şantinin içine kırdım, ceviz kırıklarını ve 1 paket çikolata parçalarını da ekleyip malzemeleri karıştırdım.

Sonra bu karışımı kavanozlara eşit şekilde dağıttım.

Ayrı bir tencerede çikolata sosunu hazırladım. Paketin üstünde 2.5 su bardağı süt diyordu ama ben yoğun olması için 2 su bardağı süt kullandım.

Çikolata sosu soğuduktan sonra kavanozlara bölüştürdüm ve her birinin ortasına beyaz çikolatadan kalpler koydum. Kavanozu doğal rafya ile kurdeledim ve ağzını kapatıp 1 gece buzdolabında beklettim.

İşte bu kadar basit :)

bottom of page