top of page

Mantarlı Muffinler


Natali B. Gökyay'ı çok seviyorum, yemek kitabını her zaman elimin altında tutuyorum. Ayrıca zaman buldukça Turkmax Gurme'de yayınlanan programı Patisserie'yi de izliyorum. Geçen gün programında mantarlı mini muffin tarifi paylaşmıştı, ben de dün akşam denedim ve sonuç çok başarılı oldu. Mantarla araları hiç iyi olmayan yeğenlerime bugün yedirmeyi planlıyorum, kimbilir belki bu sayede mantarla barışmış olurlar, bana şans dileyin ;)



Malzemeler:


3 adet yumurta

150gr un

10gr kabartma tozu

60gr sıvı yağ

130gr süt

100gr gravyer peyniri

250gr mantar

1 diş sarımsak

2 çorba kaşığı zeytin yağı

10gr dereotu

Yeteri kadar tuz

Yeteri kadar karabiber


Yapılışı:

1. Mantarları ince parçalar halinde kesin. Bir tavaya 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı koyun iyice ısındıktan sonra sarmısağı ve mantarları ekleyip 2-3 dakika soteleyin.Mantar suyunu çekene kadar sotelemeye devam edin. Tuz- biber ekleyin. Ocaktan almadan once 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı koyun. Dereotunu ince doğrayıp sotelediğiniz mantarın üzerine ekleyin, soğumaya bırakın.

2. Un, kabartma tozu, tuz ve biber ekleyin. Yumurtayı mikserde kabarana kadar çırpın. Mikseri kaparıp bundan sonraki malzemeleri eklerken spatula yardımıyla karıştırın. Önce unlu karışımı iki kademede ekleyerek karıştırın. Daha sonra yağ ve sütü yine aynı şekilde iki aşmalı olarak ekleyin karıştırın. Gravyeri ve sotelenen mantarı da ekleyip karıştırın. 3. Önceden yağladığınız minik muffin kalıplarına hazırladığınız harcı dökün. 180 C fırında 25-30 dakika üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra soğutun. Afiyet olsun :)

bottom of page