top of page

Pastanbul'da Kurabiye Dersi


Bloglarda gezinirken tesadüfen gördüğüm Pastanbul'daki müthiş kurabiye ve cupcake'lere vurulup ilk etapta sevgilime sürpriz kurabiye yollamayı düşünmüştüm. Sonra bu harika kurabiyelerin yaratıcısı Didem Hanım'ın her ay kurs verdiğini görünce neden olmasın dedim. Böylelikle hem kurabiye yapımında kullanılan teknikleri öğrenip kendi hamurlarımı geliştirme imkanım olacaktı hem de sevgilime kendi ellerimle yaptığım kurabiyeleri yedirecektim; bir taşla 2 kuş diye buna derler di mi ;)

Önce kurabiye hamurunu yapıp merdane ile açtık...

Sonra hamurlarımızı çeşitli kalıplar kullanarak şekillendirdik.

Evet doğru tahmin ettiniz, kurabiyelerimden biri ayıcık şeklinde oldu ;)

Didem Hanım süper sabırlı bir insan... Uzaktan çok kolaymış gibi gözüken ama elinizi attığınızda ne kadar sabır gerektirdiğini anladığınız bu kurabiyeleri hem özenle yarattığı için hem de tüm bilgisini hepimizle tek tek ilgilenerek paylaştığı için... Buradan ona paylaşım için kocaman teşekkürler gönderiyorum!

Şekil verdiğimiz kurabiyelerimiz pişti, şimdi biraz soğuması gerekiyor...

Bu esnada bizler bir yandan çayımızı yudumlayıp bir yandan şeker hamurunu renklendirme kısmına geçtik...

Bu kalıpların yardımıyla şeker hamuruna istediğiniz her şekli verebiliyorsunuz... Kedicikli kalıp tam benlik, ne yapıp edip almam lazım!

Ve taa-taammm! İşte benim kurabiyelerim :) 11 tane kurabiyeyi tam 7 saatte ortaya çıkartabildim, şimdi anladınız mı neden bu kadar sabır gerektirdiğini?

Kurabiyelerimizi tek tek poşetledik ve kutuya yerleştirdik...

Nasıl yaptığım kurabiyeleri beğendiniz mi? Ben inanılmaz eğlendim, gerçekten 7 saat su gibi aktı geçti... Hmm bir de eklemek istediğim bir detay var; ben bu kursu almadan önce çoğu arkadaşım bu kurabiyelerin görsel olarak çok güzel göründüğünü ama tadlarının kötü olduğunu söylemişti, eğer doğru malzemeleri doğru ölçülerde kullanırsanız kesinlikle tat olarak lezzetli kurabiyeler yaratıyorsunuz, test edildi onaylandı ;) Siz de bir hafta sonu keyifli bir zaman geçirmek ve böyle şirin kurabiyeler yaratmak isterseniz 0212 234 0 999 numaralı telefondan Didem Hanım'a ulaşabilir veya Nisan ayı kursları için buraya tıklayabilirsiniz ;)

bottom of page